söndag 18 februari 2018

Toscarutor med chokladbotten


Kakbotten:
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Kokostosca
5,5 dl kokosflingor
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör

Ugn 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt sedan mjölet och smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Gör under tiden toscasmeten genom att smälta smöret i en kastrull. tillsätt kokos, sirap, socker och grädde. Låt smeten koka upp och skjuda i ca 5 min. Ta ut kakan från ugnen och bred ut toscatoppingen. Grädda i ytterligare 10 min tills toscasmeten fått gyllenbrun färg. Låt kakan svalna och skär i mindre rutor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar