måndag 16 oktober 2017

Äppelkladdkaka

Jag har använt mandelmjöl men det går självfallet att byta ut mot vanligt vetemjöl. Grädda kakan i 20-25 minuter för att få den kladdig. Lägg till 10-15 minuter för att få den genomgräddad och nästan liten knäckiga kanter. 

150 gram smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/5 krm salt
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2 äpplen
kanel 
strösocker

Ugn 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, mjöl och ägg i en bunke. Tillsätt smöret och rör samman till en jämn smet. Smör en rund bakform och häll i smeten i botten. Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Fördela äppelbitarna över smeten. Strö över kanel och strösocker. Grädda i mitten av ugnen 20-25 grader, för kladdig kaka, eller 35-40 min för en välgräddad kaka med liten knäckig kant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar