onsdag 27 september 2017

Päronsmulpaj med hasselnötter

Höstens sista päron är lite lätt mosiga och skadade. Det passar därför alldeles utmärkt med en smulpaj. Skala gärna päronen. Det gjorde inte jag. Grovhackade hasselnötter och mandelmjölet istället för vetemjöl ger en lite extra god kryddning.

4-5 päron
1,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
3/4 dl strösocker
3/4 dl grovhackade hasselnötter
0,5 dl rapsolja
0,5 dl smält smör

Ugn 225 grader. Skala päronen och skär dem i skivor. Smörj en pajform och förela päronen i botten. Smält smöret. Blanda havregryn, mandelmjöl och socker. Grovhacka hasselnötter och tillsätt. Blanda alla torra ingredienser med rapsolja och smör. Strö över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar