torsdag 25 maj 2017

Rabarber och hallonpaj

Det här är min absoluta favoritpaj. Jag gillar dessutom kombinationen med syrlig nyskördad rabarber med söta hallon. Pajen kan varieras med dina egna favoritbär och kombinationer. 

Pajbotten:
1 dl socker
4 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl socker
1 ägg
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
Två stora nävar hallon
3-4 stjälkar rabarber 

Smält smöret så att det mjukar (ej smälter helt). Blanda ihop degen till pajbotten och tryck ut i smord pajform (ca 24 cm i diameter). Låt vila. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa tills det blir fluffigt. Blanda i creme fraiche. Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i pajskalet. Skär rabarbern i centimeter stora bitar och fördela tillsammans med hallon i pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda i drygt 30 min) i 175 grader. Servera med vispgrädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar