skip to main |
skip to sidebar
En sallad baserad på julens smaker och rester av julen…
Brysselkål
Dadlar
Fikon
Vita bönor
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Rensa brysselkålen och låt koka mjuk. Skär fikon i bitar och skär rent dadlar från kärnor. Blanda vita bönor med dadlar och fikon. Skär den färdigkokta brysselkålen i halvor och blanda i salladen. Blanda ner olja och vinäger. Servera salladen ljummen alternativt kall.
En laxrätt inspirerad av julens smaker….
4 port.
4 laxfiléer alt. 600 g laxfilé
1/2 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1/2 dl flagad mandel
Apelsindressing:
2 dl turkisk yogurt
rivet skal av 1/2 apelsin
honung
Ugn 225 grader. Skär purjolök i skivor och lägg i smord långpanna. Lägg laxen över purjolöken i ugnsform. Strö över kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ihop dressingen och söta med honung efter smak. Servera laxen med matvete och grönsallad med apelsinbitar.