skip to main |
skip to sidebar
Ett bra energitillskott behövs ibland. Testa dessa goda energibollar även om du kanske är tveksam till dadlar... Jag fick barnen att testa och de blev överförtjusta även om det inte var vanliga chokladbollar.
1 dl mandlar
1 dl valnötter
2 dl blötlagda dadlar
2 dl blötlagda russin
1,5 dl kokosflingor
1 tsk kanel
0,5 dl kokos att rulla bollarna i
Hacka mandlar och valnötter och kör i mixer. Mixa ner dadlar och russin lite i taget. Mixa nr kokosflingor och tillsätt kanel. Forma smeten till runda bollar och rulla i kokos.Källa: Recept.nu
Jag älskar alla sorters röror...Den här är en ny variant som absolut är värt att testa. Det är lite annorlunda i smaken med kombinationen av vitlök och kummin exempelvis. Experimentera lite med kryddorna så att du får den smak du vill ha.
2 zucchini
1 tsk kummin
En nypa cayennepeppar
0,5 dl tahini (sesampasta)
0,5 dl sesamfrön (skalade)
1 dl limejuice
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
3-4 vitlöksklyftor
Skär zucchinin i bitar. Mixa zucchini, olivolja och vitlök. Mal kummin i mortel. Blanda i kryddor och övriga ingredienser och mixa till en jämn smet.
Hitta några roliga muffinsformer så blir det lite roligare... Här har jag bakat muffinsen i hjärtformade silikonmuffinsformar.
Till ca 8 muffinsar
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 stycken frusna jordgubbar per muffins
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Blanda i smöret. Fördela smeten i muffinsformarna (Silikonformar behöver inte smörjas.). Fyll i formarna till 2/3 och stick sedan ner 2-3 jordbuggar i varje muffins. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 min. (muffinsplåt 18 min) Låt svalna i silikonformarna så att muffinsen får sätta sig något. Njut!
En ljuvligt härlig morgonsmoothie eller ett gott mellanmålsalternativ...
1 mango
1 banan
4 dl naturell yogurt
1 msk hounug
1 tsk färskpressad citronsaft
Skala mango och skär köttet i bitar. Blanda mangon tillsammans med övriga ingredienser i mixer och kör till slät smoothie.
En enkel muffins som gärna kan serveras till frukost eller till afternoon tea med en god sylt till.
12 muffins
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
125 g osaltat rumstempererat smör
1 ägg
2,5 dl mjölk
Blanda torra ingredienser i en skål och tillsätt smöret. Vispa ägg separat och tillsätt mjölken i ägget. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner ägg och mjölkblandningen. Rör om försiktigt tills ingredienserna blandats. Fördela smeten i pappersformar som ställts i muffinsplåt. Grädda muffinsarna ca 25 min i 175 grader. Servera muffinsarna varma med smör och sylt eller marmelad.